Gisteren gaven we het officiële startschot voor het gebruik van tablets in onze stikafdelingen. Afgelopen weken werd er met man en macht gewerkt om aan iedere stikmachine een tablet op staander te installeren. Vanaf heden zullen onze stiksters het digitale-werkinstructies-platform Manual.to uitgebreid gaan uittesten, zowel wat betreft het gebruik dan wat betreft de inhoud van de instructies. De komende twee jaar zullen we i.k.v. het door de Vlaamse Overheid financieel ondersteunde project “strategische transformatie en innovatie” samen met enkele externe partners (Flanders Make, Manual.to, Fayco en LCG) een antwoord trachten te vinden op volgende vragen:

  1. Hoe kunnen we bruikbare instructies maken op maat van onze medewerkers en dit binnen onze toch wel specifieke activiteit, confectie? Welke info moet er voor wie beschikbaar zijn?
  2. Is het haalbaar om op grote schaal instructies te maken en hoe kunnen we dit op zo’n efficiënt mogelijke manier doen? Welke mogelijke technologische hulpmiddelen bestaan hiervoor?

Bij deze wil ik alvast al onze partners bedanken voor het meedenken, maar vooral ook al onze medewerkers, want zonder hun medewerking zouden we dit project niet kunnen implementeren.